For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Forsker grand prix utvides

21.02.2011

Erfaringene og resultatene av spørreundersøkelsen blant deltakerne ved de de tre første Forsker grand prix-konkurransene var positive. Så positive og lovende at konseptet adopteres av ytterligere to universitetsbyer, samt at Forskningsrådet lanserer en nasjonal finale.

Det blir altså regionale arrangementer i fem byer under Forskningsdagene til høsten: i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo.

Den største nyvinningen i år er at Forskningsrådet vil stå bak en stor nasjonal finale til slutt. Vinneren og nr. 2  fra de fem regionene går videre til finalen, som avholdes ved slutten av Forskningsdagene-uken.

Ida Aglens publikumsfrieri, sammen med en engasjert og personlig fortelling om forskningsprosjektet hennes gjorde henne til vinner av Forsker grand prix i Trondheim i 2010. Foto: Sidsel Flock Bachmann.Ida Aglens publikumsfrieri, sammen med en engasjert og personlig fortelling om eget forskningsprosjekt gjorde henne til vinner av Forsker grand prix i Trondheim i 2010. Foto: Sidsel Flock Bachmann.

Forskningsrådets fagdivisjoner har vært med som pådrivere for å få til en nasjonal finale allerede under årets festival, og finalen er et spleiselag mellom fagdivisjonene, administrasjon og stab. 

Påmeldingen i gang i Oslo

Universitetet i Oslo feirer 200-årsjubileum i år, og gjør Forsker grand prix til en del av jubileumsprogrammet. Det vil bli to regionale semifinaler i forbindelse med de såkalte Idéfestivalene, 21. mai og 18. juni.  Disse leder opp til Oslo-finalen på Forskningsdagenes åpningsdag 23. september. Alle tre showene holdes i Oslo-studentenes egen storsal, Chateau Neuf. Det er imidlertid ikke bare Universitetetet i Oslo sitt arrangement. UMB, HiOA og FFI sitter i arrangementskomiteen og ph.d.-kandidater fra alle forskningsinstitusjoner i Oslo og Akershus er invitert.

Påmeldingsfristen er allerede tirsdag 8. mars, og første fellessamling for de tyve deltakerne er i april. De er garantert å få et læreritk, utfordrende, men ikke minst hyggelig avbrekk fra hverdagen på kontoret, lesesalen eller laben.

Interessert? Eller kjenner du en ph.d.-kandidat med formidlingstalent? Ta kontakt med prosjektleder for Forsker grand prix i Oslo, Gunn Camilla Stang.

De andre byene åpner for påmelding i løpet av mars, med påmeldingsfrist blir 1. april for Tromsø, og 1. mai for Bergen og Stavanger, og 6. mai for Trondheim. For spørsmål ta kontakt med:

Tromsø: Torjer Olsen

Trondheim: Åse Sjømæling

Bergen: Jørgen Flint

Stavanger: Suvada Veledar

 

Bookmark and Share

Relevante artikler