For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Forsker grand prix på TV

29.03.2011

Følg med på NRK2: Tre lørdager fremover sendes redigerte opptak fra fjorårets Forsker grand prix-arrangementer! Så hvis du ikke var der, har du nå en god anledning til å få med deg hva dette handler om.

I år arrangerer Forskningsdagene fem regionale Forsker grand prix-show ( i Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø og Oslo) i tillegg til en stor nasjonal finale i Forskningsrådets regi mot slutten av festivalen. Så her er det bare å glede seg! Vi håper sendingene på NKR 2, Kunnskapskanalen, blir fin oppladning. Dette er underholdende forskningsformidling som er verdt en titt. Hvorfor ikke samle hele familien eller hele nabolaget foran skjermen ved middagstid på lørdag?

NRK2, lørdag 2.4.2011 kl. 15.45

Forsker grand prix - Stavanger 

I dette programmet fra Stavanger deltar forskere fra Universitetet i Stavanger, International Research Institute of Stavanger, Nofima Norconserv AS og Stavanger universitetssjukehus (SUS) i konkurransen. Med rekvisitter, kreativitet og formidlingsglede imponerte forskerne en fullsatt sal. Prisen deles ut av forskningsminister Tora Aasland. Produsert av UiS. 

NRK2, lørdag 9.4.2011 kl. 15.55

Forsker grand prix - Trondheim

Ti doktorgradsstudenter fra NTNU entrer scenen. Hver av dem får fire minutter til å presentere sin forskning for publikum og et dommerpanel. De tre deltagerne som får flest stemmer fra juryen og publikum i salen går videre til en finale samme kveld. I det fullsatte Studentersamfundet i Trondheim handler det om hvem som best klarer å formidle sin forskning slik at du og jeg forstår - og får ny innsikt. Produsert av NTNU. 

NRK2, lørdag 16.4.2011 kl. 15.50

Kunnskapskanalen: Forsker grand prix - Bergen

I dette programmet fra Bergen deltar forskere fra Universitetet i Bergen, Haukeland universitetsykehus, Høgskolen i Bergen, Uni helse, Nasjonalt Institutt for ernæring og Sjømatforskning, Havforskningsinstituttet, Norges Handelshøyskole og Christian Michelsen Research. I den fullsatte salen i Bergen handler det om hvem som best klarer å formidle sin forskning slik at du og jeg forstår - og får ny innsikt. Prisen deles ut av forskningsminister Tora Aasland. Produsert av Forskningsdagene i Bergen.

Over 250 publikummere koste seg med Forsker grand prix i Grand Selskapslokale i Bergen i 2010. Foto: Marianne Røsvik.Over 250 publikummere koste seg med Forsker grand prix i Grand Selskapslokale i Bergen i 2010. Foto: Marianne Røsvik.

 

Bookmark and Share

Relevante artikler