For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Oppmerksomhet rundt årets forskningskampanje

23.08.2011

Snart går startskuddet for Forskningsrådets niende forskningskampanje. Skolen er i gang igjen for høsten, og skolematen – som er tema for årets forskningskampanje - er høyaktuell.

Her finner du et innslag fra EKKO på P2 tirsdag morgen, med både historisk, kulturell og forskningsvinklet inngang til temaet skolemat. Innslaget starter ca. kl. 0905. I tillegg omtalte P1 opplegget for forskningskampanjen senere samme dag i Norgesglasset. Innslaget var ca. kl. 14.30.

Flere aviser har også viet plass til matpakken de siste dagene, og snakker om alt fra bakterieinnhold når maten blir liggende i papiret sitt i timesvis, til hvordan man kan variere innholdet. 24. august omtales Forskningsrådets forskningskampanje dessuten i VG.

Forskningskampanjen er en del av Forskningsdagene, og alle norske skoler kan delta. Påmeldingen skjer klassevis og foregår nå, på http://miljolare.no/kampanjer/forskningskampanjen/2011. Registreringen av resultater skal foregå fra 19. september til 8. oktober.

Under årets forskningskampanje sjekker norske skolebarn hva de egentlig spiser når de er på skolen.Under årets forskningskampanje sjekker norske skolebarn hva de egentlig spiser når de er på skolen.

Lokal deltakelse
Foreløpig er 162 klasser fra 71 skoler over hele landet påmeldt. Forskningsdagene håper mange barn får muligheten til å bidra i dette prosjektet, og oppfordrer lokale arrangører til å tipse skoler og lærere i sitt nærområde.

Barna er med på et reelt forskningsprosjekt, og får dermed innblikk i hva forskning kan være i praksis. Det er gøy å være med, og barna er viktige bidragsytere. Nettopp fordi de er så mange, kan de ta prøver eller samle informasjon på veldig mange steder i løpet av en kort periode, og dermed får forskeren veldig mye data på en gang som ellers ville vært vanskelig å få fatt i.

Lene Frost Andersen, professor ved Universitetet i Oslo er årets fagekspert. Hun forsker på ungodm og kosthold, og skal skrive en forskningsrapport på grunnlag av materialet som kommer inn. I tillegg vil hun bruke dataene i sin videre forskning.
 

Bookmark and Share