For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Forsker grand prix på TV

17.01.2012

Ti forskere, fire minutter, én scene. Se de beste forskerprestasjonene fra sofakroken. Lørdag denne uken starter årets TV-sendinger fra Forsker grand prix på NRK.

Som i fjor sendes opptak fra Forskningsdagenes Forsker grand prix-show på NRK Kunnskapskanalen.

Tora Aasland, minister for høyere utdanning og forskning, sammen med Audun Hetland som vant finalen i Forsker grand prix 2011.Tora Aasland, minister for høyere utdanning og forskning, sammen med Audun Hetland som vant finalen i Forsker grand prix 2011. Foto: Helge Hansen/Forskningsdagene

Vi møter doktorgradsstipendiater fra Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo i uhøytidelig formidlingsdyst. Det hele avsluttes med en nasjonal finale der de to beste fra hver region representerer sin landsdel på Den Nationale Scene i Bergen, med forskningsminister Tora Aasland tilstede i salen og som prisutdeler.

I Forsker grand prix konkurrerer forskerne i hvem som er flinkest til å fortelle om hva de forsker på. Hjelpemidler er lov, men de har bare fire minutter å fenge publikum på. En fagjury gir direkte tilbakemeldinger, og sammen med publikum kårer de vinneren.

Temaene varierer fra kiosklitteratur på 1700-tallet eller hva som får noen til å drive med basehopping, til moderne CO2-lagring under havbunnen og utbredelsen av hoppekreps.

Det sendes ett show hver helg i fem uker fremover. Sendetiden for de tre første, fra Stavanger, Bergen og Tromsø er klar. De to siste, fra Trondheim og den nasjonale finalen, kommer de to påfølgende ukene, og til omtrent samme tid. – Men det er foreløpig ikke helt avklart om disse programmene skal sendes lørdager eller søndager.

Følg med!

NRK2, lørdag 21.1.2012 kl. 15.55
Kunnskapskanalen: Forsker grand prix - Stavanger 2011

NRK2, lørdag 28.1.2012 kl. 16.00
Kunnskapskanalen: Forsker grand prix - Bergen 2011

NRK2, lørdag 4.2.2012 kl. 16.00
Kunnskapskanalen: Forsker grand prix - Tromsø 2011

Elina Halttunen vant den regionale Forsker grand prix-konkurransen i Tromsø  2011med sitt innlegg om flergangsgyting hos laks.Elina Halttunen vant den regionale Forsker grand prix-konkurransen i Tromsø 2011med sitt innlegg om flergangsgyting hos laks. Foto: Sidsel Flock Bachmann, Forskningsdagene

 

Bookmark and Share