For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Nytt for unge i Bergen

04.09.2012

Forskningsdagene Ung er et helt nytt tilbud under årets festival i Bergen. Det blir en aktiv fredagskveld på Studentsenteret, med alt fra myteknekking til foredrag og CSI-action.

Er du interessert i hybelkaniner (har du noen kanskje?) eller vil du finne ut om du er avhengig av Facebook? Kanskje vil du vite mer om hvordan forskning og byutvikling henger sammen, eller assistere en ekte rettsmedisiner i arbeid?

Er det greit at studiebøker, arbeidsspråk og treningsuttrykk er på engelsk? Eller trenger det ikke være sånn? Dette er et av temaene som tas opp denne kvelden. Et annet er issmelting. Økende havnivå byr på problemer for en rekke lavtliggende områder, særlig i utviklingsland. Her får du være med på et eksperiment som viser effekten av smeltende is til lands og til havs.

Stemmerett for 16-åringer, hva som skjer med personligheten til folk når de drikker og forskning på brannsikkerhet er andre temaer du kan få vite mer om.

Studentsenteret fylles med stands der man kan prøve selv, det blir interessante foredrag, arbeidsgrupper og show.

Alle klasser i videregående skole i Bergensområdet er velkommen til å melde seg på. Mer informasjon finnes her: http://www.forskningsdagenebergen.com/?page_id=4816.

Arrangementet er en del av det europeiske Researchers’ Night-intitativet fra EU.

Studentsenteret i Bergen, 28. september kl. 18 – 22.30.

Har du noen gang lurt på hva som er sannhet og myte? Forskerteamet i Betgen tar oppdraget!
Har du noen gang lurt på hva som er sannhet og myte? Forskerteamet i Bergen tar oppdraget!


 

Bookmark and Share