For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Både Telemark og Agder videre til finale

21.09.2012

Forsker grand prix Sør er et samarbeid mellom Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder. Begge institusjonene fikk en kandidat med til topps, og blir representert i den nasjonale finalen.

Det var stor stemning i Amfiet på Campus i Grimstad torsdag kveld da Forsker grand prix ble arrangert der for aller første gang. Over 200 publikummere hadde funnet veien til Universitetet i Agder sin nye storstue og fikk se tolv doktorgradsstudenter formidle fra prosjektene sine på kun fire minutter.

Eva Maria Støa forsker på treningseffekt for pasienter med type 2 diabetes.VINNER: Eva Maria Støa forsker på treningseffekt for pasienter med type 2 diabetes.

Fikk frem latteren

Eva Maria Støa fra Institutt for idretts- og friluftslivsfag ved Høgskolen i Telemark hadde med seg to statister i en humoristisk framstilling av sin forskning om hva slags trening som er effektiv for den som har type 2 diabetes. Truls og Trine fikk frem mye latter i salen, og var med på å illustrere Støas poenger. 

Dommerne var ikke helt enige om effekten av denne humorbruken, men Støa gikk likevel helt til topps. 

- Dette var kjempegøy! Helt fantastisk! sier Eva Maria Støa. Hun ble oppfordret til å melde seg på som deltaker til Forsker grand prix, både fra Institutt for idretts- og friluftlivsfag ved Høgskolen i Telemark der hun tar doktorgraden sin, og fra natur, helse og miljø der hun underviser. 

- Jeg kommer til å bruke disse erfaringene mye i formidlingen min fremover, sier Støa. - Spesielt synes jeg samarbeidet med teatermiljøet der vi fikk brynt oss både på opptreden og det å gi av seg selv, var lærerikt. 

Pål Predde Revheim prøver å finne metoder for å forutse vær - og ikke minst vind, for å optimalisere vindkraftproduksjon. Pål Preede Revheim prøver å finne metoder for å forutse vær - og ikke minst vind, for å optimalisere vindkraftproduksjon.

Sjarmerte fra scenen

Pål Preede Revheim fraInstitutt for ingeniørvitenskap ved Universitetet i Agder skåret ekstra på scenesjarm, fortsatt i følge dommerpanelet, og fikk også frem latteren hos publikum med sin innføring i hvordan man kunne finne prognoser for fremtidig vindkraft. Han var overrasket og veldig glad over å gå videre til finalen. - Jeg kan bare si tusen takk, sa Revheim da konferansier Styrk Fjærtoft Trondsen spurte hvordan han hadde det.

Trondsen loset de 12 engasjerte deltakerne elegant gjennom kvelden, og var like entusiastisk som mange av forskerne.

I dommerpanelet satt Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no, Sylfest Lomheim, språkforsker og Runar Bakken, dosent og regissør.

Den nasjonale finalen går av stabelen i Tromsø, lørdag 29. september.

Bookmark and Share