For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Sinte sjefer og laksens mat

22.09.2012

Leo Kant vant Forsker grand prix i Bergen. Sammen med  Nina Sylvia Liland reiser han til Tromsø neste helg for å forsvare Bergens ære.

Det var stor stemning i Peer Gynt-salen i Grieghallen, som var fylt til randen av et svært entusiastisk publikum som heiet frem sine kandidater med heiarop og plakater.

Marte Innselset Flydal fra Institutt for biomedisin var en av de fire finalistene. Marte Innselset Flydal fra Institutt for biomedisin var en av de fire finalistene.

Nivået var generelt høyt, og konkurransen var knivskarp. Stine Kristoffersen, Marte Innseleset Flydal, Leo Kant og Nina Sylivia Liland var de fire som fikk fremføre sine seks minutters-innlegg i finalerunden, - og til slutt var det altså Liland med sitt innlegg om ernæring hos laks og Kant, som snakket om hvordan hissige ledere påvirker sine ansatte, som trakk det lengste strået.

Leo Kant tok utgangspunkt i en historisk hendelse. - Mytteriet på Bounty gir oss håp i dag, sier Leo Kant. Han er fra Malmø og tar doktorgraden ved Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen. - Hvis vi kan finne ut hva som driver frem destruktiv adferd hos for eksempel sjøkapteiner og plattformsjefer i Nordsjøen kan vi vinne mye: friske og motiverte medarbeidere, lønnsomme bedrifter, men vi kan også redde liv og unngå katastrofer.

Leo Kant engasjerte publikum blant annet med psykologien i mytteriet på Bounty.Leo Kant engasjerte publikum blant annet med psykologien i mytteriet på Bounty.

Leo ble nysgjerrig på årsakene til destruktiv ledelse gjennom sitt arbeid som psykolog og seniorrådgiver ved Falck Nutec. Der ser han hvordan beredskapsledere kan utvikle seg i jobben hvis de får systematisk tilbakemelding så vel som trening tuftet på sin egen potensielt destruktive atferd.

Nina Sylvia Liland er oppvokst i Stavanger, men har studert og bodd i Bergen siden 2006. Hun fullførte en mastergrad i fiskeernæring ved Institutt for biologi ved Universitetet i Bergen og NIFES i 2011. Etter mastergraden begynte hun på en doktorgrad innen samme tema.

Ved morsom hjelp av sitt eget Fjersynskjøkkenet-innslag demonstrerte hun hva vi tilsetter av ikke-marine  ingredienser i fiskeforet, og hvordan dette påvirker oppdrettslaksens helse.

Bookmark and Share