For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Birken-rush foran Researchers' Night

16.09.2010
Etter 20 minutter hadde 900 ungdommer meldt seg på forskningsarrangementet Researchers' Night.

– Det var rene Birken-stemningen. Så stor var pågangen at vi nærmest satt og rev oss i håret. Da vi fikk stengt nettsiden var det 1200 påmeldte, forteller kommunikasjonsrådgiver Pernille Feilberg Langeland ved NTNU.

Egentlig var grensen satt til 1000 deltakere. Men, som Langeland sier:
– Vi synes jo det er veldig hyggelig at så mange unge ønsker å bruke fredagskvelden på å lære om forskning.

Isforsker

Researchers Night arrangeres i år for sjette gang 24. september. Over hundre forskere vil gi elever og lærere fra videregående skoler og folkehøgskoler en smakebit av forskning, naturvitenskap og teknologi i praksis. Nysgjerrigheten og interaktiviteten står sentralt.

Det er stort sett lærere som melder på grupper av elever. De vil blant mye annet kunne prøve seg som forskere i et ekte fryselaboratorium. Iført kjeledress, støvler og votter får de føle på kroppen hvordan det er å være isforsker. Her kan de for eksempel studere isens innerste struktur under mikroskopet, og se noen av egenskapene til is av ulike typer.

Under vann

I et basseng med 5000 liter vann vil ungdommene få muligheten til å prøvekjøre en undervannsfarkost, en såkalt ROV (Remotely operated underwater vehicle) i et basseng med 5000 liter vann. Små superdatamaskiner kan studeres i aksjon, luktesansen hos insekter kan testes og det vil være mulig å besøke et ultrarent renrom: NTNUs Nano- Lab. Her får deltakerne innblikk i en verden som er usynlig for det blotte øyet.

Researchers Night: I løpet av en halvtime var 1200 ungdommer påmeldt til forskningsarrangementet ved NTNU 24. september. Også i år vil Martin Ystenes holde knallforelesning for elevene.
Foto: JULIAN TOLCHARD/NTNUResearchers Night: I løpet av en halvtime var 1200 ungdommer påmeldt til forskningsarrangementet ved NTNU 24. september. Også i år vil Martin Ystenes holde knallforelesning for elevene. Foto: JULIAN TOLCHARD/NTNU

 

Bookmark and Share