For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

4000 på Forskningstorg i Tromsø

27.09.2010

Over 4000 besøkende tok turen til Forskningstorget i Tromsø i helgen. Det er 200 flere enn i fjor.

 Foto: Andreas Palmén, Universitetet i Tromsø Foto: Andreas Palmén, Universitetet i Tromsø

– Det er kjempegøy å se engasjementet fra de minste til de eldste, sier koordinator for Forskningsdagene i Tromsø, Else Bottengård. – Dessuten er det stadig mer interaktivitet å spore på standene. Det er tydelig at de lærer av å studere hverandres stand, og det er spennende at de våger å ta i bruk nye måter å formidle på, legger hun til.


UiT-ansatte besøker bygdene

Selv om Forskningstorget i Tromsø er over for i år, så fortsetter Forskningsdagene helt fram til og med søndag 3. oktober. Fram til da står det mye spennende på programmet i Troms. – I Tromsø skal Kunstfakultetet ha KELA-performance på Nerstranda kjøpesenter tirsdag 27. september. De holder på så lenge senteret er åpent, og kundene kan vente seg kunstneriske uttrykk både i rulletrappen, heisen og andre steder, forteller Else Bottengård. Hun påpeker også at ansatte ved UiT er gode på å delta på aktiviteter rundt om i Troms fylke i anledning Forskningsdagene. Harald Gaski skal blant annet holde foredrag i Storfjord og Nordreisa 29. september, og professor Willy Guneriussen skal holde lunsjforedrag i Harstad 30. september, for å nevne noe.

På Nordnorsk vitensenter sin stand stilte alle i finstasen: Hedinn Gunhildrud (alias Galileo Galilei), Mona Holmø (alias Joseph von Fraunhofer), Thomas Berg (alias Hans Lipperskey) og Anne Bruvold (alias Isaac Newton). Foto: Randi M. Solhaug. På Nordnorsk vitensenter sin stand stilte alle i finstasen: Hedinn Gunhildrud (alias Galileo Galilei), Mona Holmø (alias Joseph von Fraunhofer), Thomas Berg (alias Hans Lipperskey) og Anne Bruvold (alias Isaac Newton). Foto: Randi M. Solhaug.

 

Bookmark and Share