For arrangører
Forskningsdagene
Nasjonal ledelse Forskningsdagene,
Norges forskningsråd,
Postboks 564,
1327 Lysaker,
telefon 22 03 74 44,
forskningsdagene(at)
forskningsradet.no


Facebook
Forskningsdagene

Multimediashowet Den blå planeten - En historie om hvordan det hele henger sammen

29.08.2013
I kunnskapsopplevelsen Den blå planeten: En historie om hvordan det hele henger sammen vil SALT ta med elevene på en grensesprengende blå reise. Gjennom bruk av rekvisitter og dramaturgi, får  de oppleve fagkunnskap som setter spor. De får besøke fantastiske marine økosystemer, utforske betydningen av havet for planeten vår og se nærmere på hvordan vi mennesker påvirkes av og selv påvirker havmiljøet.

Jorden kalles, med rette, for “Den blå planeten”. Dekket av svimlende 71 % hav, svever den nemlig blå rundt i kosmos! Har du tenkt på at alt vannet i havet er én sammenhengende vannmasse?

Det betyr at når du stikker tåen din i Oslofjorden, befinner den seg i samme vannmasse som alle hvithaiene på jorden! Samtidig betyr det at hvis du kaster en plastflaske på havet ved Hvaler, er du med på å påvirke miljøet i verdenshavene. Alt henger nemlig sammen. Du, havet og den blå planeten.

9. og 10. trinn ved ungdomsskolene i Oslo og Akershus inviteres til å lære om hav, klima og miljø i et nytt undervisningsopplegg:  

  • Deltakelse på multimediashowet Den blå planeten på CIENS i Forskningsparken den 16. september ("kick off" for Miljøjournalistprosjektet)
  • Undervisningsmateriale om hav og miljø som kan brukes til forberedelser  - forankret i nettstedet www.miljostatus.no
  • Tips om kilder, intervjupersoner og undervisningsressurser
  • Mulighet til å delta på Forskningstorget 20. september, hvor elevene treffe forskere innen hav og miljø og folk fra miljøforvaltningen, som de kan intervjue eller spørre om ting de lurer på.
  • Publisering på Miljøjournalistenes nettavis www.miljojournalistene.no.
  • De beste artiklene og filmene sendes til media og brukes på Forskningsrådets nettside.

Undervisningsopplegget passer til kompetansemål i naturfag (Mangfold i naturen, Forskerspiren) og kan kombineres med norsk (muntlig og skriftlig kommunikasjon). Det blir avholdt tre forestillinger den 16. september, kl.10.00, kl. 12.00 og kl. 14.00. Forstillingene vil vare ca. en time.

Spørsmål og påmelding til Ingrid Marie Nissen: ingrid.nissen@miljodir.no/ tlf. 22573542 innen 6.september. Det er plass til ni klasser totalt, så førstmann til mølla!

SALT på turné under Forskningsdagene

Forskningsformidlerne i SALT kan du oppleve flere steder i landet under festivalen. De dukker opp med ulike vitenshow i Lofoten, i Tromsø, på Lillestrøm og sist men ikke minst i Oslo konserthus, under åpningen av Forskningsdagene.

To femtedeler av formidlingsgruppa SALT: Kjersti Eline Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen fotografert "hjemme" i Lofoten.To femtedeler av formidlingsgruppa SALT: Kjersti Eline Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen fotografert "hjemme" i Lofoten.

 

Bookmark and Share